forumNordic

Unveiling Nordic Innovations

Laddar upp för en vätgasframtid

Hexagon Purus är ett norskt företag med en mission. De bygger inte bara delar för fordon, de bygger infrastrukturen för en renare morgondag. Som världsledare inom vätgaslagringslösningar är de i framkant av övergången till utsläppsfri mobilitet.

Ta en titt på deras webbplats, Hexagon Purus, och du kommer att se ett företag fullt av aktivitet. Deras senaste nyhetssektion är en konstant ström av tillkännagivanden: nya beställningar på vätgaslagringssystem, expansionsplaner för tillverkningsanläggningar och ekonomiska uppdateringar som speglar ett växande och dynamiskt företag.

Men vad exakt bygger de? Hexagon Purus är en nyckelspelare i vätgasrevolutionen. Deras specialitet är typ 4 högtryckscylindrar, arbetsmaskinerna som säkert lagrar vätgasbränsle för fordon och industriella tillämpningar. Dessa lätta, superstarka cylindrar är avgörande för att göra vätgas till ett hållbart transportalternativ.

Distribution, tankning och lagring

Men Hexagon Purus stannar inte där. Deras vision sträcker sig bortom bara lagringstankar. De utvecklar också kompletta vätgasinfrastrukturlösningar, inklusive distribution, tankning och stationära lagringssystem. Detta omfattande tillvägagångssätt säkerställer en smidig övergång för industrier och städer som vill anta vätgaskraft.

Ett nyligen exempel på deras expansion är öppningen av en helt ny tillverkningscentral i Kassel, Tyskland. Denna 7 700 kvadratmeter stora anläggning ökar deras produktionskapacitet för typ 4 cylindrar avsevärt. Nyheter som dessa understryker Hexagon Purus engagemang för att möta den växande efterfrågan på vätgaslagringslösningar.

En annan intressant utveckling är deras expansion till batterisystem och integration av elfordon. Detta signalerar en insikt om att framtiden för ren transport troligen innebär en kombination av teknologier, där vätgas visar framfötterna i långdistansapplikationer och batterielektriska fordon dominerar kortare pendlingar. Genom att erbjuda ett bredare sortiment av lösningar är Hexagon Purus ambition att positionera sig som en helhetsleverantör inom ren transport.

© 2024 forumNordic. All rights reserved. Reproduction or distribution of this material is prohibited without prior written permission. For permissions: contact (at) forumnordic.com